top of page
De Blinker-20221120-162503-049_01.JPG

Karen Vermeerbergen

Hi. Ik ben Karen, afgestudeerd in 2021 als pediatrische kinesitherapeute. Een goede ondersteuning bij de ontwikkeling van een kind, zowel jong als oud, is voor mij van groot belang. Door mijn jarenlange ervaring in de chiro als lid en leidster groeide deze interesse elk jaar wat meer...

Een jaar later, verlangend naar meer kennis en inzichten behaalde ik een tweede master, kinesitherapie met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen (manuele therapie).

In mijn vrije tijd begeef ik me graag in de zon of op een wandeling door het bos liefst omringd door vrienden en familie. Ook op een schaatsbaan of concerten kan je me vaker tegenkomen. 

Opleidingen:

* Master pediatrische revalidatie *

* Master musculoskeletale revalidatie *

* Psychomotorische ontwikkeling en remediërend leren (PORL) *

* Motorische ontwikkeling bij baby's *

* Bijzondere voortbewegingsvormen bij het jonge kind *

*Sherborne developmental movement*

Publicaties

Bekteshi S et al., Eye movements and stress during eye-tracking gaming performance in children with dyskinetic cerebral palsy. Dev Med Child Neurol. 2022, 00: 1-14.

Elien Schoonjans

Hoi! Ik ben Elien, al vanaf tienerleeftijd wist ik dat ik graag met kinderen wou werken. Het is dan ook een droom die uitkomt om mijn eigen kinderpraktijk te hebben. Ik geef zowel psychomotorische als neuromotorische therapie. Ook met de allerkleinsten kan je bij mij terecht. 

 Buiten de praktijk vind je mij vaak in de danszaal. Ik geef al 10 jaar dansles aan kinderen en studenten en volg zelf ook nog meerdere uren per week les. 

Opleidingen

* Master pediatrische revalidatie * 

* Psychomotorische ontwikkeling en remediërend leren (PORL) *

* Core stability training voor kinderen *

* Torticollis en voorkeurshouding *

* Lateralisatiecoach *

*Typ10 *

De Blinker-20221120-162422-043_01.JPG
De Blinker-20221120-162445-046_01.JPG
De Blinker-20221120-162445-046_01.JPG

Marc Litière

Mijn naam is Marc Litière en ik ben Lic. Lichamelijke Opleiding, Lic. Kinesitherapie en Psychomotorisch Systeemtherapeut. Ik heb 40 jaar ervaring in het diagnosticeren en begeleiden van kinderen.
Als leerkracht Lichamelijke Opleiding heb ik, lang geleden, 15 jaar bewegingsopvoeding gegeven aan kleuters en lagere schoolkinderen.
Als systeemtherapeut probeer ik niet enkel met het kind te werken, maar betrek ik het systeem rond het kind (ouders, school, grootouders, sportclub, andere therapeuten,…) bij mijn diagnostiek en
begeleiding.
Als expert (theorie en veel ervaring) geef ik reeds meer dan 20 jaar studiedagen en navormingen voor verschillende organisaties en ben ik gastdocent in verschillende hogescholen en universiteiten.
Mijn specialiteiten zijn faalangst, schrijfmotoriek, schoolrijpheid, richtingsmoeilijkheden, fijnmotoriek en het bewegende kind in het algemeen.
Ik houd, samen met mijn echtgenote, van reizen, de zee, de bergen, kunst en cultuur en ik bezoek regelmatig een concert met mijn twee zonen. Verder houd ik van lezen, films kijken, mooie teksten, citaten, poëzie en metaforen en volg ik wekelijks les in aquarel en kunstgeschiedenis.

De Blinker-20221120-162519-053_01.JPG

Heleen van den Broek

Hallo, ik ben Heleen. Ik hou van werken met kindjes en het begeleiden van ouders op deze weg. Om te ontspannen zing ik in A Chantar en rij ik af en toe met paardjes. Ik ben getrouwd met Stefan en heb een geweldige zoon. 

 

 Opleidingen

* Master pediatrische revalidatie *

* Relaxatietherapeut in opleiding *

* Psychomotorisch leren en remediërend leren (PORL)*

* Jongeren en kinderen met ASS beter begrijpen *

* Respiratoire kinesitherapie met focus op autogene drainage *

* Orthopedische afwijkingen bij het jonge kind *

* Ontwikkelingsgericht werken met kinderen vanuit Feuerstein's  gedachtengoed. *

De Blinker-20221120-162519-053_01.JPG
De Blinker-20221120-162312-036_01.JPG

Nele Bueken

Ik ben Nele, van jongs af aan haalde ik al plezier uit de omgang met kinderen. Van het babysitten op jongere kinderen tot het ravotten met de kinderen op de scouts. Van daaruit ook mijn interesse om verder te gaan in de wereld van de pediatrie. Je kan bij mij terecht voor zowel psychomotorische als neuromotorische revalidatie. 

Buiten de praktijk sta ik ook nog te werk gesteld in het buitengewoon onderwijs type 9 en type basisaanbod in Hoegaarden. Acht jaar lang was ik leidster bij de scouts, hier stond ik elke zondag namiddag steeds enthousiast en vol energie. Ik ben blij dat ik deze bron van energie nu kan verderzetten in het werken met kinderen. Verder kan je mij ook nog zaalvoetballend vinden in de sporthal.

Opleidingen:

* Master pediatrische revalidatie *

* Master neurologische revalidatie *

* Psychomotorische ontwikkeling en remediërend leren (PORL)*

* Lateralisatiecoach *

* Typcursus 2hands4kids *

*Sherborne developmental movement*

De Blinker-20221120-162226-032_01.JPG

Belén Carbone

Hallo, ik ben Belén. Als Argentijnse ben ik in 2002 naar België verhuisd, waardoor ik verschillende talen heb leren spreken

(o.a. Spaans, Nederlands, Engels, Italiaans en Frans).

Met grote fascinatie voor het bewegen en functioneren van het menselijk lichaam en met een bijzondere interesse om met kinderen te willen werken startte ik aan mijn kinesitherapie opleiding. Daar werd ik tijdens mijn stagejaren door Marc en zijn sterk team begeleid. Mijn thesis schreef ik over baby’s en peuters met Cerebrale Parese (CP), waardoor deze problematiek voor mij een bijkomende interesse is geworden. Tijdens therapie doe ik mijn best om te werken vanuit de eigenheid en het karakter van het kind.

Het is voor mij zeer belangrijk om evidence based te werken volgens de meest recente richtlijnen.

  Ik zorg er voor dat ik up to date blijf door me regelmatig bij te scholen. 

Naast mijn werk in De Blinker ben ik ook deeltijds tewerkgesteld als kinderkinesitherapeute in Testelt.

In mijn vrije tijd ga ik graag zwemmen, spendeer ik tijd met mijn vrienden, kook ik graag en sinds 2018 geef ik o.a. figuurtraining en BBB aan jongeren en volwassenen.

 Opleidingen

* Master pediatrische revalidatie *

* Psychomotorische ontwikkeling  en remediërend leren (PORL) *

De Blinker-20221120-162226-032_01.JPG
De Blinker-20221120-162333-037_01.JPG

Katrien Van den Broeck

Hallo! Ik ben Katrien, ik werk al enkele jaren zowel met kinderen als volwassenen en ik vind de combinatie ervan supertof! 
Ik heb ervaring in zowel neuromotorische stoornissen als  psychomotorische problemen. Ook voor oedemateuze problemen en stressgerelateerde problemen kan je bij mij terecht.
Verder zou je me kunnen tegenkomen tijdens wandel- of fietstochten, maar ook in het zwembad!
Ik ben een echte crazy catlady en bak al eens graag lekker gebak of heerlijke dessertjes.


Opleidingen:

* Master pediatrische revalidatie *
* Psychomotorische ontwikkeling en remediërend leren (PORL) *
* 2Hands4Kids Typcursus *
* Manuele Lymfedrainage ad modem Vodder *

De Blinker-20221120-162519-053_01.JPG

Lotte Peeters

Hallo ik ben Lotte. Ik ben afgestudeerd in 2019 als musculoskeletaal kinesitherapeute. Daarna heb ik mij gespecialiseerd in kiné voor kinderen. Daarin heb ik mijn passie gevonden! Ik heb een jaarcursus psychomotoriek gevolgd en ben bobath-therapeute. Ik heb ervaring opgedaan in het behandelen van neuromotoriek, psychomotoriek en ontwikkelingsstimulatie. Ik heb een hart voor kinderen en ga graag op een speelse wijze met de hulpvragen/behoeften van jullie kind aan de slag.

In mijn vrije tijd spring ik regelmatig eens op mijn koersfiets of ga ik lopen. Ik geniet van muziek en dans heel graag. 

 

 Opleidingen

* Master pediatrische revalidatie *

* Master musculoskeletale revalidatie *

*Postgraduaat neurologische revalidatie met NDT-Bobaththerapie*

* Psychomotorische ontwikkeling en remediërend leren (PORL) *

Lotte profielfoto site_edited.jpg
WhatsApp Image 2024-02-21 at 17.32.47.jpeg

Loni Gerits

Hallo! Mijn naam is Loni en ik ben in 2023 afgestudeerd als pediatrische kinesitherapeute. Vanwege mijn leergierigheid volg ik momenteel een opleiding over psychomotoriek. Ik heb daarnaast ook al wat ervaring opgedaan in het behandelen van neuromotorische problemen. Wat ik zo uitdagend vind aan dit beroep is dat elk kind een uniek traject volgt en dat het steeds een gezamenlijke zoektocht is naar welk pad we zullen bewandelen. In mijn vrije tijd geniet ik van de kleine dingen in het leven, zoals samen zijn met familie en vrienden, spelen met mijn hond, sporten, reizen, ....


Opleidingen:

* Master pediatrische revalidatie *
* Psychomotorische ontwikkeling en remediërend leren (PORL) *
* 2Hands4Kids Typcursus *

 

bottom of page